Moarte pe Nil - Death on the Nile (1978)

Admin | 0 Comentarii | Vizualizări: 42 | Romantice
30
Apr
BluRay 720p

Titlu Filmului Moarte pe Nil - Death on the Nile (1978)

Jacqueline „Jackie” de Bellefort o roagă pe prietena sa apropiată, bogata moștenitoare Linnet Ridgeway, să-l angajeze pe logodnicul ei, Simon Doyle, care era șomer. Linnet acceptă și îl angajează pe Simon ca administrator al moșiei sale, iar între cei doi începe curând o relație de dragoste care se termină cu căsătoria lor. Mirii decid să-și petreacă luna de miere în Egipt, fiind urmăriți acolo în permanență de Jackie. Încercând să o îndepărteze, soții Doyle se prefac că merg la gara din Cairo pentru a lua trenul către Alexandria, dar se îmbarcă pe nava cu zbaturi S.S. Karnak într-o croazieră pe Nil.
În cursul unei excursii pe țărm la templele complexului Karnak o piatră de dimensiuni mari este împinsă de pe un stâlp și se prăbușește pe sol la mică distanță de soții Doyle. Cei doi sunt șocați să o întâlnească la Templul din Abu Simbel pe Jackie, care se alătură croazierei, ignorând avertismentul detectivului Hercule Poirot de a sta departe. Femeia îi dezvăluie detectivului că poartă în geantă un mic pistol automat și că este o bună țintașă. În acea noapte, Jackie se ceartă în public cu Simon și, într-un acces de furie agravat de consumul de alcool, îl împușcă în picior. În dimineața următoare Linnet este găsită împușcată mortal în cap. Litera „J” scrisă cu sânge pe peretele de deasupra patului sugerează că ucigașa ar fi Jackie, dar ea are un alibi solid furnizat de domnișoara Bowers, care a sedat-o cu morfină și a rămas cu ea toată noaptea.
Poirot și prietenul său, colonelul Race, sunt desemnați de companie să investigheze crima și descoperă că mai mulți pasageri au avut motive să o ucidă pe Linnet: Louise Bourget, camerista Linnetei, era nemulțumită din cauza refuzului stăpânei sale de a-i acorda zestrea promisă, Andrew Pennington, administratorul american al averii Linnetei, era nerăbdător să o împiedice să descopere că a delapidat bani, doamna van Schuyler, o femeie americană în vârstă care suferea de cleptomanie, arăta un mare interes față de colierul de perle al Linnetei, asistenta doamnei Van Schuyler, domnișoara Bowers, îl învinovățea pe tatăl Linnetei că i-a distrus financiar propriul tată, Salome Otterbourne, o autoare de romane de dragoste, fusese trimisă în judecată pentru calomnie ca urmare a unei asemănări existente între Linnet și unul dintre personajele sale, fiica doamnei Otterbourne, Rosalie, urmărea să-și protejeze mama de ruina financiară, Jim Ferguson, un comunist indignat de modul în care Linnet și-a dobândit averea și își cheltuia banii, iar dr. Ludwig Bessner, un psihiatru elvețian, care se temea că Linnet îi va distruge reputația clinicii prin prezentarea metodelor neconvenționale de tratament practicate acolo.
La scurt timp este scos din Nil un mic pachet care conținea pistolul folosit la săvârșirea crimei, înfășurat în eșarfa doamnei Van Schuyler, ce avea o mică gaură în glonț, o batistă pătată de sânge și o scrumieră din marmură folosită ca greutate. Detectivul constată că perlele lui Linnet lipsesc, dar doamna van Schuyler neagă că le-ar fi furat. Curând, colierul de perle apare la gâtul lui Linnet, iar Poirot deduce că doamna van Schuyler l-a „returnat”.
  • Player 1
  • Player 2
  • Player 3
  • Тrailer

Vezi filmul Moarte pe Nil - Death on the Nile (1978) la o calitate bună

avatar
Copyright ClasicHD © 2021 |