Filmul Enemy at the Gates - Inamicul e aproape (2001)

Admin | 0 Comentarii | Vizualizări: 291 | Dragoste
18
Sep
BluRay 720p

Titlu Filmului Filmul Enemy at the Gates - Inamicul e aproape (2001)

În 1942 Vasili Grigorievici Zaițev (Jude Law), un păstor din Munții Ural care acum este soldat în Armata Roșie, se află implicat în Bătălia de la Stalingrad. Trimis într-un atac sinucigaș împotriva invadatorilor germani, Vasili dovedește o abilitate de ochire impresionantă - învățată de la bunicul său când era mic - pentru a se salva pe el însuși și pe comisarul Danilov (Joseph Fiennes). Nikita Hrușciov (Bob Hoskins) sosește în Stalingrad pentru a coordona defensiva orașului și cere idei pentru îmbunătățirea moralului. Danilov, acum locotenent, sugerează că poporul are nevoie de eroi pe care să-i idolatrizeze și publică relatări despre faptele lui Vasili în ziarul armatei prin care îl prezintă ca un erou național și model de propagandă. Vasili este transferat în divizia de lunetiști iar el și Danilov devin prieteni. Devin de asemenea atrași de Tania (Rachel Weisz), o cetățeană din Stalingrad care a devenit soldat în miliția locală. Danilov aranjează ca aceasta să fie transferată într-o unitate de informații secrete pentru a o feri de câmpul de luptă.
Deoarece lunetiștii sovietici fac tot mai multe victime în rândul germanilor, maiorul Erwin König (Ed Harris) este trimis la Stalingrad pentru a-l elimina pe Vasili și astfel să zdruncine moralul sovieticilor. Un lunetist de excepție și șeful școlii de lunetiști a Armatei Germane din Zossen, îl atrage pe Vasili într-o capcană și elimină pe doi dintre lunetiștii săi dar Vasili reușește să scape. Când comandamentul Armatei Roșii află de prezența lui König îl trimite pe fostul său elev Koulikov (Ron Perlman) pentru a-l ajuta pe Vasili. Totuși, König îl păcălește pe Koulikov și îl ucide printr-o lovitură foarte precisă, ceea ce afectează puternic moralul lui Vasili. Hrușciov îl presează pe Danilov să pună capăt conflictului dintre lunetiști.
Sasha, un băiat sovietic, se oferă voluntar să acționeze ca agent dublu dându-i lui König informații false privind locața lui Vasili, oferindu-i astfel ocazia lui Vasili să îl ia prin suprindere pe maior. Vasili întinde o capcană lui König și reușește să îl rănească dar în timpul unei a doua încercări Vasili adoarme după mai multe ore iar jurnalul său este luat de un soldat german. Comandamentul german ia jurnalul ca dovadă a faptului că Vasili e mort și intenționează să îl trimită pe König acasă dar acesta nu crede că Vasili e mort. Îi spune lui Sasha unde se va afla, suspectând că băiatul îi va spune lui Vasili. Între timp, Vasili și Tania se îndrăgostesc iar gelosul Danilov îl denigrează pe Vasili printr-o scrisoare adresată superiorilor.
König îi observă pe Tania și Vasili așteptându-l la următorul său loc de ambuscadă, confirmând astfel suspiciunile sale față de Sasha. Fără tragere de inimă, îl ucide pe băiat și îi spânzură trupul de un stâlp ca momeală pentru Vasili. Tania și Danilov o evacuează pe mama acesteia (Eva Mattes) din oraș dar Tania este rănită de o schijă în timp ce se deplasa spre bărcile de evacuare. Crezând că a murit, Danilov își regretă gelozia față de Vasili și dezamăgirea sa față de cauza comunistă. Găsindu-l pe Vasili în locația pentru ambuscadă, Danilov se expune intenționat pentru a-l provoca pe König să tragă în el și astfel să își expună poziționarea. Crezând că l-a ucis pe Vasili, König merge să inspecteze cadavrul dar realizează prea târziu că a intrat într-o capcană și că se află în vizorul lui Vasili. Își întoarce fața spre Vasili care îl ucide. Două luni mai târziu, după ce Stalingradul a fost eliberat iar trupele germane s-au predat, Vasili o găsește pe Tania internată într-un spital de front.
  • Player 1
  • Player 2
  • Player 3
  • Тrailer

Vezi filmul Filmul Enemy at the Gates - Inamicul e aproape (2001) la o calitate bună

avatar
Copyright ClasicHD © 2021 |