Quills - Marchizul de Sade- Pene (2000)

Admin | 0 Comentarii | Vizualizări: 244 | Romantice
21
Feb
WEBRip 720p

Titlu Filmului Quills - Marchizul de Sade- Pene (2000)

Într-o azil de nebuni din epoca napoleoniană, un deținut, irepresibilul marchiz De Sade, luptă cu o luptă de voințe împotriva unui doctor tiranic prudent.
Câțiva ani mai târziu, marchizul este limitat la azilul pentru nebuni de la Charenton , supravegheat de iluminatul Abbé du Coulmier . Marchizul și-a publicat lucrarea prin spălătoreasa Madeleine "Maddy" LeClerc, care contrabandează manuscrise printr-un călăreț anonim ( Tom Ward ) către un editor. Cea mai recentă lucrare a marchizului, Justine , este publicată pe piața neagră cu mare succes. Împăratul Napoléon I Bonaparte ordonă incendierea tuturor copiilor cărții și împușcarea autorului, dar consilierul său, Delbené, temperează această idee controversată cu una a sa: trimite alienistDr. Royer-Collard să-l evalueze pe Charenton și să-l tacă pe marchiz. Între timp, Abbé o învață pe Madeleine să citească și să scrie, în timp ce ea rezistă atracției sale crescânde față de ea. Madeleine le citește colegilor săi poveștile marchizului de Sade. În timp ce Madeleine este fascinată de marchizul de Sade, ea rămâne reticentă să cedeze avansurilor sale. Abbé și marchiz discută despre progresele nepotrivite ale marchizului asupra femeilor tinere.
Sosește Royer-Collard, informându-l pe Abbé că „scrierile terapeutice” ale marchizului au fost distribuite pentru consumul public. Îi prezintă lui Abbé ultimatumul de a reduce la tăcere pe marchiz sau Charenton va fi închis din ordinul împăratului. Abbé respinge ofertele lui Royer-Collard de mai multe „tratamente” arhaice agresive și cere să vorbească cu marchizul însuși, care jură rapid ascultare (făcând cu ochiul lui Madeleine printr-o spionă). Royer-Collard își ia concediul deocamdată și călătorește la mănăstirea Panthemont din Paris pentru a-și recupera mireasa promisă, orfanul minor Simone. Împăratului le este dat un castel degradat, cu un tânăr arhitect frumos, Prioux, la îndemână pentru renovarea acestuia. În noaptea nunții lor, Royer-Collard o violează violent,
Căsătoria grăbită provoacă multe bârfe la azil, determinându-l pe marchiz să scrie o farsă care să fie interpretată la o expoziție publică, la care participă Royer-Collard și Simone. Piesa îndrăzneață, o parodie a dominației misogine a bunului doctor asupra miresei sale virginale, este intitulată „ Crimele iubirii". Spectacolul este întrerupt atunci când deținutul Bouchon o molestește pe Madeleine în afara scenei, determinând-o să-l lovească în față cu un fier de călcat. Abbé este văzut public mângâindu-l pe Madeleine. Royer-Collard închide teatrul public și cere ca Abbé să facă mai mult pentru a controla marchizul, sau va informa ministerul că deținuții conduc azilul. Înfuriat, Abbé confiscă plumele și cerneala marchizului. Soția marchizului îl vizitează și el își scoate frustrarea că nu poate scrie pe ea se răzbună cerând unui Royer-Collard surprins ca marchizul să fie înmormântat pentru totdeauna.
  • Player 1
  • Player 2
  • Player 3
  • Тrailer

Vezi filmul Quills - Marchizul de Sade- Pene (2000) la o calitate bună

avatar
Copyright ClasicHD © 2021 |