Casa de nisip - The House of Sand - Casa de Areia (2005)

Admin | 0 Comentarii | Vizualizări: 142 | Romantice
20
Aug
DVDRip 360p

Titlu Filmului Casa de nisip - The House of Sand - Casa de Areia (2005)

În 1910, Áurea (Torres), însărcinată, împreună cu mama ei, Maria (Muntenegru) ajung într-o parte îndepărtată, deșertică , a statului brazilian Maranhão - numită Lençóis Maranhenses - unde soțul ei fanatic Vasco de Sá (Ruy Guerra) are a mutat familia din capitala statului, São Luís , pentru a începe o fermă. În curând, coloniștii albi își dau seama că nu sunt singuri: un grup de descendenți ai sclavilor fugari trăiesc în zonă, într-o așezare - cunoscută în general ca un quilombo—Se numesc „Insula” deoarece este singurul loc fertil permanent dintr-o mare de nisip unde plouă numai în timpul sezonului ploios. Din cauza nebuniei lui Vasco, Maria caută să mituiască coloniștii negri pentru a-i lua pe ea și pe fiica ei, dar ei, în timp ce îi iau banii (practic sunt inutili în economia locală de barter ), nu fac așa ceva.
Cu toate acestea, în curând muncitorii lui Vasco abandonează ferma. Vasco, înfuriat de această trădare, moare când se îngropă din greșeală sub o grămadă de material de construcție pentru casa pe jumătate terminată. Acest lucru lasă cele două femei fără nici un mod de a se întoarce în oraș. Lăsați în voia lor, se aventurează să exploreze zona. Ei găsesc o colibă ​​de pescuit pe malul oceanului și observă că Massu (Seu Jorge), pescarul, are sare pe care o obține în mod regulat de la tatăl său pe insula din apropiere. Massu îi duce acolo, în timp ce caută să urmeze sareaieșire din deșert. Cu toate acestea, tatăl lui Massu nu știe de unde provine sarea, deoarece este nepotul unui sclav fugar; el se născuse deja în sanctuar; nu cunoaște lumea de dincolo de insulă. Cu toate acestea, în curând stabilesc contactul cu comerciantul ambulant care aduce sarea (numit în mod adecvat Chico do Sal), dar nici el nu oferă nicio conexiune viabilă cu civilizația.
Incapabili să se întoarcă deocamdată, Áurea și Maria se stabilesc și cu ajutorul lui Massu încep o mică exploatație agricolă. La nouă ani de la sosirea lor, Áurea încă tânjește să se întoarcă la fosta ei viață, în timp ce mama ei pare destul de mulțumită, deoarece simte că nu are nimic la care să merite să se întoarcă. Aurea a cumpărat fiare de povară pentru a se aventura din capcana cu nisip. Când moartea vechiului comerciant, Áurea, urmând singură o urmă proaspătă în nisip, își propune să-și întoarcă familia în civilizație. Ea găsește o expediție științifică internațională care, în scopul observării eclipsei de soare din 29 mai 1919 , venise în deșertul îndepărtat pentru a verifica afirmațiile făcute de teoria relativității generale a lui Albert Einstein privind curbura spațiului.[1] Áurea se îndrăgostește de Luiz, un tânăr soldat care escortează expediția, căruia îi solicită, de asemenea, să ceară permisiunea ca ea și familia ei să se întoarcă acasă cu oamenii de știință. Áurea se întoarce repede acasă pentru a-și aduce mama și fiica la expediție. Cu toate acestea, când se întoarce la „casa de nisip”, dunele au invadat-o în continuare pe casa ei; mama a murit, fiica (numită și Maria) și-a găsit refugiu la Massu - dar timpul prețios este pierdut: le este dor de expediție.
Luiz nu numai că îi spusese că vrea să se alăture forței aeriene braziliene nou înființate ; îi spusese, de asemenea, că oamenii de știință se vor întoarce peste câteva luni pentru a-și continua studiile. Ea și fiica ei revin în mod regulat acolo unde expediția stabilise o geodezicămarcator, din moment ce Áurea nu vrea să rămână în deșert mai ales pentru că, pe măsură ce îi mărturisește fiicei sale, îi lipsește „muzica reală”, adică muzica clasică pe care o cânta la pian când era mai tânără. Expediția se întoarce, dar Áurea îi lipsește. Massu, care a văzut-o împreună cu fiul său, nu i-a spus despre asta. Când Aurea își dă seama că i-a scăpat linia de salvare înapoi în lumea ei, ea se resemnează la soarta ei și se leagă de Massu. Pe măsură ce tânăra Maria crește, Áurea este tulburată de faptul că, din plictiseală, a devenit o prostituată beată și ieftină pentru tinerii din insulă, avortându-și sarcinile.
Soarta lor este modificată fundamental când, în 1942 (anul în care Brazilia a declarat război puterilor Axei ), un avion militar brazilian se prăbușește în oceanul din apropiere. Este trimis un grup de căutare comandat de Luiz, acum ofițer de rang înalt al Forțelor Aeriene din Brazilia. Luiz, care este căsătorită, o vede întâi pe Maria și îi amintește de mama ei Áurea (de fapt, Maria este acum interpretată de Fernanda Torres, care a jucat prima oară tânără Áurea; Áurea acum este interpretată de Fernanda Muntenegru care a jucat prima oară mama lui Áurea, Maria ). În cele din urmă, o întâlnește personal pe Áurea care îl roagă să o ia pe Maria cu el. El face asta, promițându-se că va avea grijă de ea, în timp ce Áurea rămâne în mod conștient cu Massu în deșert.
Aproximativ trei decenii mai târziu, Maria se întoarce în cele din urmă la casa în care a crescut. Își găsește mama cu părul cenușiu, așezată singură la vechea lor masă de bucătărie. Se reunesc fericite, iar Maria îi aduce bucurie profundă lui Áurea când cântă o înregistrare cu „muzică reală”, Prélude „Picături de ploaie ” a lui Frédéric Chopin , op. 28, nr. 15. Contemplând luna împreună, Maria îi spune mamei sale că omul a aterizat pe lună (în 1969). Áurea, amintindu-și de o conversație pe care a purtat-o ​​cu Luiz cu cincizeci de ani mai devreme, despre teoria relativității speciale a lui Einstein , își întreabă fiica dacă astronauții, călătorind cu viteză mare într-o rachetă, s-au întors mai tineri decât au plecat. Maria, spre deosebire de mama ei aparent izolată, care nu cunoșteaparadoxul gemenei (pe care Luiz a încercat să-i explice lui Áurea în 1919, iar acesta din urmă nu a înțeles în totalitate), afirmă că s-au întors mai în vârstă. Întrebată ce au găsit pe lună, Maria răspunde: Nimic în afară de nisip.
  • Player 1
  • Player 2
  • Player 3
  • Тrailer

Vezi filmul Casa de nisip - The House of Sand - Casa de Areia (2005) la o calitate bună

avatar
Copyright ClasicHD © 2021 |