Manhattan - Manhattan (1979)

Admin | 0 Comentarii | Vizualizări: 161 | Romantice
30
Apr
BluRay 720p

Titlu Filmului Manhattan - Manhattan (1979)

Filmul începe cu un montaj de imagini din Manhattan acompaniate de Rapsodia Albastră de George Gershwin. Isaac Davis (Woody Allen) este prezentat ca un om care scrie o carte despre dragostea sa pentru New York. El este un scriitor de scenarii pentru televiziune în vârstă de 42 de ani, divorțat de două ori, care se simte nemulțumit de slujba sa de scriitor de comedie. El se întâlnește cu Tracy (Mariel Hemingway), o fată de 17 ani care învață la Dalton School. Prietenul său cel mai bun, Yale (Michael Murphy), căsătorit cu Emily (Anne Byrne), are o aventură cu Mary Wilkie (Diane Keaton); fostul ei profesor și soț, Jeremiah (Wallace Shawn), apare și el. Fosta soție a lui Isaac, Jill (Meryl Streep), scrie o carte de dezvăluiri complete despre căsnicia lor. Jill se afișează acum ca lesbiană și trăiește cu partenera ei de sex feminin Connie (Karen Ludwig).
Când Isaac o întâlnește pe Mary, este surprins de snobismul ei cultural. Isaac o întâlnește din nou la un eveniment prilejuit de strângerea de fonduri la Muzeul de Artă Modernă din New York și o însoțește acasă într-o plimbare cu taxiul. Ei discută până la răsăritul soarelui într-o secvență care culminează cu o imagine iconică a Podului Queensboro. În ciuda atracției tot mai mari față de Mary, Isaac își continuă relația cu Tracy. Dar el subliniază că relația lor nu poate fi una serioasă și încurajează fata să meargă la Londra pentru a studia actoria. Într-o altă scenă iconică, la cererea lui Tracy, ei merg la o plimbare cu trăsura prin Central Park.
După ce Yale se desparte de Mary, el îi sugerează lui Isaac să se combine cu ea. Simțind dintotdeauna că Tracy era prea tânără pentru el, Isaac rupe relația cu ea, spre uimirea ei, și Mary se mută practic în apartamentul său. Emily este curioasă despre noua prietenă a lui Isaac, și după mai multe întâlniri dintre cele două cupluri, inclusiv unul în care Emily citește porțiuni din noua carte a lui Jill despre căsătoria ei cu Isaac, Yale o părăsește pe Emily și-și reia relația cu Mary. Simțindu-se trădat, Isaac se confruntă cu Yale la colegiul unde preda acesta, iar Yale susține că el a întâlnit-o primul pe Mary. Isaac răspunde prin discutarea relațiilor extraconjugale ale lui Yale cu Emily, dar ea crede că Isaac i-a prezentat-o pe Mary lui Yale. Ca un deznodământ, Isaac șade pe canapeaua lui, vorbind pentru un casetofon despre lucrurile care fac ca "viața să merite să fie trăită", iar elementul final este considerat "fața lui Tracy".
El pleacă din apartament și aleargă pe jos către locuința lui Tracy. El ajunge la apartamentul familiei ei, când ea pleca către Londra. El îi spune că ea nu trebuie să meargă și că el nu vrea ca "lucrul acela special" al ei să se schimbe. Ea îi răspunde că planurile au fost deja făcute și îl reasigură că "nu se va lăsa coruptă" înainte de a-i spune "Trebuie să ai încredere în oameni". El zâmbește forțat și sunt prezentate imaginile finale cu orizontul, cu niște acorduri din Rapsodia Albastră din nou. O versiune instrumentală a "Embraceable You" este cântată în timpul derulării distribuției finale.
  • Player 1
  • Player 2
  • Player 3
  • Тrailer

Vezi filmul Manhattan - Manhattan (1979) la o calitate bună

avatar
Copyright ClasicHD © 2021 |