Dangerous Liaisons - Legături periculoase (1988)

Admin | 0 Comentarii | Vizualizări: 79 | Romantice
21
Mar
BluRay 720p

Titlu Filmului Dangerous Liaisons - Legături periculoase (1988)

În Parisul dinaintea Revoluției , marchiza de Merteuil complotă răzbunare împotriva fostului ei iubit, Comte de Bastide, care și-a încheiat recent relația. Pentru a-și alina mândria rănită și pentru a-l jena pe Bastide, ea caută să aranjeze seducția și rușinea tinerei sale logodnice virgine, Cécile de Volanges, care a fost prezentată recent recent societății după ce și-a petrecut anii de formare la adăpostul unei mănăstiri .

Merteuil îl cheamă pe vicomtul de Valmont, fără principii, să facă actul. Valmont refuză, întrucât planifică o seducție a sa: doamna de Tourvel, soția unui membru al parlamentului plecat în Burgundia , care este în prezent o gazdă a mătușii lui Valmont, doamna de Rosemonde. Amuzat și neîncrezător față de hibridul lui Valmont în urmărirea turului cast, devotat, Merteuil susține: dacă Valmont reușește cumva să-l seducă pe Tourvel și poate furniza dovezi scrise, Merteuil se va culca și cu el. Niciodată cineva care să refuze o provocare, acceptă Valmont.

Tourvel respinge toate avansurile lui Valmont. Căutând pârghie, el îi instruiește pagina Azolan să o seducă pe servitoarea lui Tourvel, Julie, pentru a avea acces la corespondența privată a lui Tourvel. Una dintre scrisorile pe care le interceptează este de la mama lui Cécile și verișoara lui Merteuil, doamna de Volanges, avertizându-l pe Tourvel că Valmont este un individ neferic și de încredere. Valmont hotărăște să o seducă pe Cécile la urma urmei, ca răzbunare pentru denunțarea exactă a mamei sale față de el.

Între timp, la Paris, Cécile se întâlnește cu fermecătorul și chipeșul Chevalier Raphael Danceny, care devine profesorul ei de muzică. Se îndrăgostesc de convingerea de la Merteuil, care știe că Danceny, un biet om de rând, nu se poate califica niciodată ca pretendent de bună-credință.

Valmont obține acces la camera de dormit a lui Cécile cu o prefacție, o agresează sexual și o șantajează în sex în timp ce o roagă să plece. Cu pretextul bolii, Cécile rămâne închisă în camerele sale, refuzând toți vizitatorii. O doamnă îngrijorată de Volanges îi cere lui Merteuil să vorbească cu Cécile; Cécile se încredințează lui Merteuil, presupunând cu naivitate că are în inimă cele mai bune interese ale lui Cécile. Merteuil o sfătuiește pe Cécile să întâmpine avansurile lui Valmont; spune că tinerele ar trebui să profite de toți iubitorii pe care îi pot dobândi, într-o societate atât de represivă și disprețuitoare față de femei. Rezultatul este o relație „elev-profesor”; ziua, Cécile este curtată de Danceny și în fiecare noapte primește o „lecție” sexuală de la Valmont. Între timp, Merteuil începe o aventură cu Danceny.

Filmul a fost nominalizat la Academy Awards, USA 1989, BAFTA Awards 1990, ASECAN 1990, Bodil Awards 1990César Awards, France 1990.

  • Player 1
  • Player 2
  • Player 3
  • Тrailer

Vezi filmul Dangerous Liaisons - Legături periculoase (1988) la o calitate bună

avatar
Copyright ClasicHD © 2021 |