Malèna - Malèna (2000)

Admin | 0 Comentarii | Vizualizări: 188 | Dragoste
15
Feb
BluRay 720p

Titlu Filmului Malèna - Malèna (2000)

La 10 iunie 1940, într-un mic oraș sicilian Castelcuto, Renato, în vârstă de 12 ani, are trei evenimente majore: Italia intră în al doilea război mondial ; primește o bicicletă nouă; și vede mai întâi tânăra frumoasă și senzuală cunoscută sub numele de Malèna, care este cea mai dorită din oraș. Soțul ei se află în forțele din Africa, luptându-se cu britanicii și locuiește singură. Datorită aspectului și stării sale solitare, ea este un obiect al poftei pentru toți bărbații orașului și al urii față de femeile sale. Ea stă cu ochii pe bătrânul ei tătic infirm care trăiește singur, până când primește o notă anonimă care o calomniește, pe care o respinge.
Renato devine obsedat de Malèna, o spionează în casa ei și o urmărește când o părăsește. Pentru a-și alimenta fanteziile erotice, el îi fură niște lenjerie de corp de pe linia de haine. Când părinții lui o găsesc în dormitorul său, ei se supără și încearcă să-i rupă fixarea.
Malèna primește vestea că soțul ei este ucis, adăugând durere izolării sale. Zvonurile cresc în jurul ei, pe care le ajută neînțelept, permițând unui ofițer al forțelor aeriene necăsătorite să o viziteze după întuneric. Când este denunțată și judecată, ofițerul trimite mărturie că nu era altceva decât un prieten ocazional. Trădarea doare, dar Malèna nu spune nimic pentru a-l condamna. După achitarea ei, avocatul ei sună și o violează.
Renato decide să fie protectorul Malenei, cerându-i lui Dumnezeu și sfinților săi să vegheze asupra ei și să facă mici acte de răzbunare împotriva detractorilor ei. El nu-și dă seama că părerile sale despre ea sunt puțin mai bune decât cele ale orășenilor și nu are nicio idee despre cum se simte însăși Malèna.
Între timp, războiul ajunge în Sicilia, iar orașul este bombardat de aliați , ucigându-l pe tatăl ei. Acum, fără bani și disprețuită universal, nimeni nu dorește să-i dea de lucru, ea se scufundă în prostituție. Localnicii sunt fericiți să o vadă mai curând ca o curvă, decât ca o văduvă periculoasă. Când forțele naziste ocupă orașul și Renato își întâlnește idolul cu doi soldați germani, el leșină. Mama sa decide că este o posesie demonică , ducându-l la un preot pentru exorcizare , dar tatăl său mai practic îl duce pe băiat la bordelul orașului. Acolo el imaginează că prostituata care îl inițiază este Malèna.
Germanii pleacă și, în voie extatică, trupele americane intră în oraș. Femeile asaltează hotelul și îl trag pe Malèna, smulgându-i hainele, bătând-o și tăindu-i părul. Pentru a scăpa de persecuții suplimentare, ea părăsește orașul ostil. Câteva zile mai târziu, soțul ei Nino, care a supraviețuit ca prizonier de război, dar a pierdut un braț, se întoarce în căutarea ei. Casa lui a fost preluată de oameni strămutați și nimeni nu vrea să-i spună cum să-și găsească soția. Renato îi lasă o notă anonimă spunând că încă îl iubește, dar a suferit nenorociri și a plecat în orașul Messina .
Nominalizat la 2 premii Oscar, Academy Awards, USA 2001, Golden Globes, USA 2001, BAFTA Awards 2001, Berlin International Film Festival 2001, Golden Ciak Awards 2001, Golden Globes, Italy 2001, Las Vegas Film Critics Society Awards 2000.

  • Player 1
  • Player 2
  • Player 3
  • Тrailer

Vezi filmul Malèna - Malèna (2000) la o calitate bună

avatar
Copyright ClasicHD © 2021 |