Les Égarés - Strayed (2003)

Admin | 0 Comentarii | Vizualizări: 111 | Romantice
27
Iun
BluRay 720p

Titlu Filmului Les Égarés - Strayed (2003)

În iunie 1940, în timp ce trupele germane înaintează spre Paris, Odile, o văduvă atrăgătoare la 30 de ani, se alătură exodului din oraș împreună cu cei doi copii ai săi: Philippe de 13 ani și Cathy de 7 ani. La fel ca mulți alții, se îndreaptă spre sud într-un lung șir de refugiați care evadează din Paris cu orice mijloc de transport posibil. După cincizeci de kilometri, avioane germane bombardează drumul sufocat plin de civili. Mașina Odilei este distrusă și în haos, ea fuge de pe câmpurile de pe marginea drumului în pădurea din apropiere, căutând adăpost. Ei sunt ajutați de un adolescent slăbănog cu capul ras, Yvan, care le recomandă să continue off-road.
Ingenios și extrem de independent, Yvan, care are șaptesprezece ani, poate vâna și își știe drumul în jurul pădurii, așa că poate fi de mare ajutor Odilei și copiilor ei. Odile îl privește pe acest ticălos enigmatic cu suspiciune deschisă, dar Yvan o fermecă pe Cathy și mai ales pe Philippe, care îi admiră autosuficiența necinstită și atitudinea de a prelua controlul. De teamă că Yvan îi va părăsi, Philippe îl mituiește să rămână, folosind ceasul tatălui său ca un stimulent. După o noapte în aer liber, cei patru fugari dau peste o casă mare. Yvan intră fără ezitare. Odile ar dori doar să dea un telefon, dar Yvan îi convinge pe toți că casa abandonată este un refugiu sigur și confortabil de război, cel puțin temporar. În timp ce intră, Yvan întrerupe liniile telefonice și ascunde un radio existent, înainte de a deschide ușa celorlalți.
Urmează o viață pașnică aproape idilică pentru cei patru refugiați, departe de războiul din jurul lor. Casa este mare și confortabilă și, după cum Odile descoperă curând, era un refugiu la țară deținut de un cuplu de muzicieni căsătoriți evrei care au plecat în străinătate. Odile se ocupă de treburile casnice, oferind copiilor ei un sentiment de normalitate. Soțul ei a fost ucis recent luptând cu germanii, iar ea, fostă profesoară de școală, era prost pregătită de revoltele ulterioare create de război.
Cu timpul, suspiciunile lui Odile despre tânărul străin încep să dispară, în timp ce Yvan devine indispensabil să furnizeze hrană. Cunoscând bine peisajul rural și pericolele sale, vânează iepuri și prinde pești dintr-un râu din apropiere în timpul zilei; noaptea face excursii pentru a recupera obiecte de la soldații morți și provizii din casele abandonate. Cathy se bucură de compania lui, iar Philippe îl admiră ca pe un frate mai mare ideal, dar când Yvan găsește o armă și o grenadă, Odile i-o ascunde. Philippe refuză să-i spună lui Yvan unde este și se ceartă. Dându-și seama că Yvan este analfabet, Odile începe să-l învețe să scrie și să citească. Ea începe să se deschidă față de el, dar Yvan nu dă prea multe informații despre trecutul său doar că a rămas orfan și este evident că a fost într-un reformator. În timp ce își lasă deoparte atitudinea neclintită, îi mărturisește că o iubește și își dorește să devină soțul ei. Este surprinsă și uluită, dar flatată.
Câteva zile mai târziu, doi soldați francezi pe nume Georges și Robert sosesc părăsind războiul. A existat un armistițiu. Odile oferă soldaților hrană și adăpost, dar Yvan, care se ascunde de ei, nu are încredere în ei. Cert că vor să o violeze pe Odile, el intenționează să-i omoare, dar ajunge să-l lovească pe Philippe când încearcă să-l oprească. Yvan decide să stea departe. Noaptea Odile iese din casa în care dorm soldații pentru a-l găsi pe Yvan. Ei fac dragoste cu pasiune, din moment ce el nu știe altfel, fac sex anal. Deoarece îi este foame, Yvan pleacă să găsească ceva de mâncare. El promite să se întoarcă a doua zi și să sărbătorească plecarea soldatului.
În dimineața următoare, polițiștii ajung la casă, după ce l-au prins pe Yvan furând. Îmbrăcămintea pe care o purta Yvan a condus poliția la casa părăsită. Yvan și Odile rămân tăcuți, dar Philippe mărturisește că îl cunosc, el este prietenul lor. Odile povestește apoi polițiștilor cum i-a ajutat tânărul.
Ceva mai târziu, Odile și copiii ei sunt văzuți împreună cu mulți alții într-o tabără pentru refugiați. Polițistul se apropie de Odile în privat. Vrea să vadă dacă are mai multe informații despre Yvan, dar ea minte și îi spune că nici măcar nu i-a menționat numele. Polițistul o informează fără îndoială că prietena ei s-a sinucis prin spânzurare cu o seară înainte. Numele adevărat al lui Yvan era Jean Delmas, un fugar de la un reformator din Mettray . Când Philippe o întreabă pe mama lui despre Yvan, Odile minte și spune că a scăpat.
  • Player 1
  • Player 2
  • Player 3
  • Тrailer

Vezi filmul Les Égarés - Strayed (2003) la o calitate bună

avatar