Jurnalul unui scandal - Notes on a Scandal (2006)

Admin | 0 Comentarii | Vizualizări: 151 | Romantice
18
Sep
BluRay 1080p

Titlu Filmului Jurnalul unui scandal - Notes on a Scandal (2006)

Barbara Covett (interpretată de Judi Dench) este o profesoară de istorie la o școală gimnazială din Londra. Fiind necăsătorită și aproape de vremea pensionării, aceasta își încredințează toate gândurile, ideile și sentimentele „prietenului” său, un jurnal care îi alină singurătatea. Viața lui Covett se schimbă complet odată cu venirea noii profesoare de arte plastice, Sheba Hart (rolul lui Cate Blanchett), pe care o consideră prietena perfectă. În momentul în care Barbara descoperă că Sheba are o relație extraconjugală cu un elev, Steven Connolly (interpretat de Andrew Simpson) prietenia lor capătă o altă semnificație. Barbara o amenință pe Sheba că va dezvălui secretul său tuturor, inclusiv soțului Shebei, Richard (interpretat de Bill Nighy), dar îi promite că va păstra tăcerea dacă aceasta va înceta relația pe care o are cu Steven Connolly.
Sheba nu se desparte de Steven, iar Barbara începe să pună presiune asupra acesteia, amenințând-o că va divulga secretul relației acestora. Cedând insistențelor prietenei sale, Sheba rupe legătura cu Steven, iar în timp Barbara preia controlul asupra vieții sale private. În momentul în care pisica Barbarei moare, între aceasta și Sheba are loc o ceartă cauzată de refuzul Shebei de a fi alături de prietena sa în acele momente. Fiind extrem de nervoasă, Covett îi dezvăluie unui profesor de la școala unde preda relația pe care a avut-o prietena sa cu Steven. Zvonul este împrăștiat în instituție, iar administrația hotărăște să o concedieze pe Sheba. Presa londoneză acordă o importanță sporită cazului, iar dezvăluirea relației extraconjugale pe care a avut-o cu Steven îi distruge viața, căsnicia și atrage antipatia copiilor săi.
Barbara o invită pe Sheba să locuiască în casa sa pentru o perioadă, iar aceasta din urmă acceptă. La scurt timp ea gasește jurnalul Barbarei, în care citește că presupusa sa prietenă simțea o atracție sexuală față de ea. Cele două se ceartă, iar Barbara dezvăluie că vrea din partea Shebei „mai mult decât o prietenie sinceră”. Sheba nu poate accepta așa ceva și decide să o părăsească pe Barbara, reîntorcându-se la familia sa.
La finalul filmului, Sheba este condamnată la zece luni de închisoare, fiind acuzată de întreținere de relații sexuale cu un minor, Steven. Barbara este surpinsă întâlnind o tânără, Anabell (intepretată de Anne-Marie Duff), pe care o consideră noua sa prietenă.
  • Player 1
  • Player 2
  • Player 3
  • Тrailer

Vezi filmul Jurnalul unui scandal - Notes on a Scandal (2006) la o calitate bună

avatar
Copyright ClasicHD © 2021 |