Ceremonia - La Cérémonie (1995)

Admin | 0 Comentarii | Vizualizări: 171 | Romantice
26
Iul
BluRay 720p

Titlu Filmului Ceremonia - La Cérémonie (1995)

La Cérémonie spune povestea unei tinere, Sophie Bonhomme ( Sandrine Bonnaire ), care este angajată ca femeie de serviciu de familia Lelièvre. Lelièvre locuiesc într-un conac izolat din Bretania . Familia este formată din patru membri: Catherine ( Jacqueline Bisset) și Georges, părinții, care nu au copii împreună, ci câte unul din căsătoriile anterioare. Gilles este fiul Catherinei și al fostului ei soț. Este un adolescent singuratic care iubește lectura și are o pasiune pentru arte în general. Melinda este fiica lui Georges și a soției răposatei sale. Studiază la o universitate și își petrece weekend-urile doar acasă, unde îl invită pe iubitul ei Jérémie. Sarcinile gospodărești sunt excesive pentru Catherine - care deține propria sa galerie de artă - așa că are nevoie de ajutorul unei servitoare și o angajează pe Sophie. Pe tot parcursul filmului, Sophie evită utilizarea mașinii de spălat vase, refuză să ia lecții de conducere, cumpără ochelari de vedere false și are probleme în a da unui casier schimbarea corectă. Privitorul află mai târziu că Sophie este analfabetă și are o istorie de violență, deoarece se crede că și-a ucis tatăl cu handicap sau cel puțin nu l-a salvat din focul pe care l-ar fi putut prinde în casa lui.
Odată ajunsă în micul sat, Sophie o întâlnește pe Jeanne ( Isabelle Huppert), postmașa, care lucrează ocazional într-o organizație caritabilă și citește foarte mult. Cu toate acestea, Jeanne se dovedește a fi o influență proastă asupra femeii de serviciu, deoarece este geloasă și agresivă față de o mulțime de oameni, inclusiv Lelièvres, ale căror corespondențe le vandalizează. De asemenea, are o istorie violentă. Cei doi prieteni se întâlnesc regulat fie pentru un proiect caritabil (pe care ajung să-l distrugă), fie pentru un film; televiziunea fiind principala distracție a lui Sophie. Sophie este tratată destul de frumos la Lelièvres, care înseamnă bine față de ea, dar atitudinea lor patronatoare și afecțiunea pe care o au unul față de celălalt creează un sentiment de gelozie și frustrare atât la Sophie, cât și la Jeanne. Această frustrare atinge punctul culminant când Georges o concedieză pe Sophie pentru că a încercat să o șantajeze pe Melinda, care a aflat despre analfabetismul ei. Este ceea ce declanșează punctul culminant al filmului,
Jeanne părăsește locul crimei și este ucisă într-un accident de mașină de către preotul care a concediat-o din organizația caritabilă pentru care lucra. La rândul ei, Sophie se îndepărtează de casă după ce și-a șters amprentele de pe arme, făcându-și drum printre echipele de poliție la accident. Creditele finale încep cu muzica operei care este redată de un polițist pe magnetofonul Melindei, pe care Jeanne a furat-o și a pus-o în mașină. La sfârșitul creditelor, împușcăturile pot fi auzite pe casetă și apoi vocile lui Jeanne și Sophie, constituind dovezi împotriva lor. Chabrol prezintă o viziune ambiguă asupra culturii și conflictului de clasă în acest film, pe care l-a numit în glumă „ultimul film marxist”.
  • Player 1
  • Player 2
  • Player 3
  • Тrailer

Vezi filmul Ceremonia - La Cérémonie (1995) la o calitate bună

avatar
Copyright ClasicHD © 2021 |