The Reader - Cititorul (2008)

Admin | 0 Comentarii | Vizualizări: 67 | Romantice
19
Feb
BluRay 720p

Titlu Filmului The Reader - Cititorul (2008)

În 1995 , Berlinul , după ce o femeie cu care a petrecut noaptea iese brusc din apartament, după ce i-a pregătit micul dejun, Michael Berg urmărește trecerea unui U-Bahn , montând un flashback către un tramvai în 1958. În flashback, ca Băiatul de 15 ani, Michael ( David Kross ) se simte rău în timp ce rătăcește pe străzi. Vărsând în apropiere de o clădire de apartamente. Hanna Schmitz ( Kate Winslet ), un dirijor de tramvai care se întoarce acasă, îl curăță și îl ajută să se întoarcă acasă. Michael, diagnosticat cu scarlatină , se recuperează acasă timp de trei luni și, odată recuperat, o vizitează pe Hanna cu flori pentru a-i mulțumi.
Hanna, în vârstă de 36 de ani, îl seduce și încep o aventură. Își petrec o mare parte din timp împreună făcând relații sexuale în apartamentul ei, după ce Michael i-a citit din lucrările literare pe care le studiază. După o călătorie cu bicicleta cu Michael, Hanna află că a fost promovată la un loc de muncă de birou la biroul companiei de tramvaie, după care își părăsește brusc casa, fără să-i spună lui Michael sau altcuiva unde s-a mutat.
În 1966, Michael este la Facultatea de Drept a Universității Heidelberg . Ca parte a unui seminar special, studenții observă un proces (similar proceselor din Frankfurt Auschwitz ) a mai multor femei acuzate că au lăsat să moară 300 de femei evreiești într-o biserică în flăcări când erau gardieni SS în marșul morții după evacuarea din 1944 a unei concentrări tabără lângă Cracovia . Michael este uimit să vadă că Hanna este una dintre inculpate.
Dovezile cheie din proces sunt mărturia Ilanei Mather ( Alexandra Maria Lara ), autorul unui memoriu despre cum a supraviețuit ea și mama ei ( Lena Olin ), care depune mărturie. Ea descrie cum Hanna i-a citit femeilor din tabără seara. Hanna, spre deosebire de co-inculpații ei, recunoaște că Auschwitz a fost un lagăr de exterminare și că cele 10 femei pe care le-a ales în fiecare lună de selecție au fost gazate. Ea a negat, totuși, că autorul unui raport despre evenimentul incendiului bisericii este un accident care nu a putut fi ajutat. Co-inculpații Hannei se unesc apoi într-o minciună de grup pentru a o învinui pe Hanna pentru că a scris raportul. Solicitată să furnizeze un eșantion de scriere de mână, ea acceptă taxa, în loc să respecte testul de scriere de mână.
Filmul a fost nominalizat la Golden Globes, USA 2009, Academy Awards, USA 2009, BAFTA Awards 2009, Bambi Awards 2009, European Film Awards 2009, Gold Derby Awards 2009.

  • Player 1
  • Player 2
  • Player 3
  • Тrailer

Vezi filmul The Reader - Cititorul (2008) la o calitate bună

avatar
Copyright ClasicHD © 2021 |